söndag 27 februari 2011

Äppelpaj

Hittade ett recept som verkade busenkelt, det var precis vad jag hade lust med också. Ett gäng med lätt ledsna äpplen behövde användas så jag passade på att testa baka denna paj. God blev den också, det lilla vi orkade smaka efter middagen... Men den var väldigt god idag också ;)

Äppelpaj
4 äpplen (jag använde 5 av något mindre storlek)
2 tsk kanel
2 msk socker
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 msk socker
100 g smör
1. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över kanel och socker.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över äppelskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor och täck mjölblandningen.
5. Grädda cirka 20 min (tills den fått fin färg) i 225 grader.