175 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning & dekor
1/2 dl strösocker
1 msk kanel
2 msk smör
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smöt och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen och fortsätt vispa tills det blir pösigt.
2. Rör ner gräddfil och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
3. Ställ ut formarna i en muffinsplåt. Fördela smet i formarna.
4. Blanda socker och kanel till fyllningen och strö ut ca 2 tsk i varje muffins.
5. Klicka över lite smet över varje fyllning. Lägg på en liten klick smör på varje.
6. Grädda 20-25 minuter i ugnen.
7. Strössla över lite mer av socker/kanelblandningen.
NJUT :)
Tips: Jag hade inte gräddfil hemma när jag skulle baka dem så jag använde istället mascarponeost. Jag vet inte hur stor skillnad det gör i smak dock. Men dom blev oootroligt goda!
2 kommentarer:
Du kan ju lita på att jag ska prova! Jag har nu de senaste 2 dagarna gått och varit sugen på citroncheesecake som jag i somras fick smaka hos en vän. Så fruktansvärt gott!!!
Bra! Då bakar du en sån och sen fikar vi ;)
Skicka en kommentar