Igår bakade vi chokladrutor, receptet finns här. Men jag gjorde inte den glasyren som står med där utan det blev glasyren från detta recept.
Idag har vi bakat kanelbullar och chokladbollar. Vanligt vetebrödsrecept. Nytt chokladbollsrecept.
Chokladbollar
200 g rumsvarmt smör
3 dl fruktsocker/strösocker
2 msk vaniljsocker
2-3 msk kallt kaffe
3/4 dl kakao
1/2 dl O´boy
5 dl havregryn
Dela smöret i bitar i en stor bunke, häll i fruktsocker/strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp så det blir poröst. Kör havregrynen med en mixerstav så de blir finfördelade. Häll i alla ingredienser och havregrynen i bunken och kör med elvispen tills allt har blandats väl. Rulla till lagom storlek och rulla dem sen i pärlsocker eller strössel. Ställ dem kallt en stund innan dom ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar