söndag 20 februari 2011

Nybakat

Det händer inte så mycket, det är jobb och städ och stall och tvätt och så sover vi ibland. Tre kvällar och en dag har spenderats i stallet denna vecka. Det är ren meditation och väldig lycka att få vara där. Även om jag blir trött och annat får vänta så är det på ett alldeles ypperligt sätt jag spenderar min tid. Så jag är glad!


Igår bakade vi chokladrutor, receptet finns här. Men jag gjorde inte den glasyren som står med där utan det blev glasyren från detta recept.

Idag har vi bakat kanelbullar och chokladbollar. Vanligt vetebrödsrecept. Nytt chokladbollsrecept.

Chokladbollar

200 g rumsvarmt smör

3 dl fruktsocker/strösocker

2 msk vaniljsocker

2-3 msk kallt kaffe

3/4 dl kakao

1/2 dl O´boy

5 dl havregryn

Dela smöret i bitar i en stor bunke, häll i fruktsocker/strösocker och vaniljsocker. Vispa med elvisp så det blir poröst. Kör havregrynen med en mixerstav så de blir finfördelade. Häll i alla ingredienser och havregrynen i bunken och kör med elvispen tills allt har blandats väl. Rulla till lagom storlek och rulla dem sen i pärlsocker eller strössel. Ställ dem kallt en stund innan dom ska serveras.

Inga kommentarer: