1 st grillad kyckling
1 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
1 dl vatten
1 msk flytande kycklingbuljong
2 msk svartvinbärsgelé
1/2 msk fransk senap
1 tsk mald ingefära
1 tsk kinesisk soja
1 1/2 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde (går säkert lika bra med matlagningsgrädde)
200 g halverade kärnfria vindruvor
Rensa kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Lägg det i en stor stekpanna eller gryta och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt vatten, buljong, gelé, senap, ingefära och soja. Låt puttra 5 min. Vispa ihop mjöl och grädde och rör ner i såsen. Låt såsen koka ca 3 minuter under omrörning. Tillsätt druvorna och låt småkoka ett par minuter till. Servera grytan med jasminris.
Recept och bild från Matplatsen
Vi fick modifiera också det här receptet på grund av att vi saknade de rätta ingredienserna men det blev jättegott som vi gjorde så jag är säker på att det enligt receptet blir lika gott. Vi hade ingen svartvinbärsgele utan tog istället enbärsgelé. Fransk senap saknade vi också så då blev det vanlig. Vad vi hade för soya kan jag inte svara på, jag tog den som fanns här hemma. Vi använde dessutom matlagningsgrädde istället för grädde. En ny favorit på vårt middagsbord!
1 kommentar:
Åh, det låter så gott, Sandra skulle visst göra den för några dagar sen. Måste höra vad dom tyckte.
Kul med nya recept, så lätt att fastna i samma gamla rätter.
Skicka en kommentar